YIELD: 4 servings
NUTRITION INFO PER SERVING
Calories (kcal): 327
Protein (g): 28
Carbohydrates (g): 16
Fat (g): 13
PREPARATION TIME
7 minutes preparation time
13 minutes cooking time
INGREDIENTS
4 tablespoons lemon juice
1 tablespoon chopped garlic, divided
1 tablespoon chopped thyme, divided
2 pinches salt
2 pinches black pepper
1 pound chicken breast tenders
4 teaspoons canola oil
1 medium shallot, sliced
1 1/2 cups shelled edamame
1 1/2 cups grape tomatoes, halved
2 medium zucchinis
1/3 cup crumbled feta cheese
DIRECTIONS
1) In a zip-lock bag, combine 3 tablespoons lemon juice, 2 teaspoons garlic, and 2 teaspoons thyme; season to taste with salt and black pepper. Add chicken tenders, seal the bag, and gently turn to coat. Set aside.
2) Heat 2 teaspoons canola oil in a large skillet over medium-high heat. Add shallot, remaining garlic, edamame, and tomatoes; sauté 4 minutes.
3) Use a vegetable peeler to slice zucchini into long ribbons. Add zucchini and remaining lemon juice and thyme to vegetables in skillet; sauté 2 to 3 minutes.
4) Transfer to a serving bowl, stir in feta, and season with salt and black pepper to taste.
5) Add remaining oil to skillet. Remove chicken from marinade and sauté 2 to 3 minutes a side or until cooked through. Serve with vegetables.
Enjoy your meal! Don't forget to Comments here.
NUTRITION INFO PER SERVING
Calories (kcal): 327
Protein (g): 28
Carbohydrates (g): 16
Fat (g): 13
PREPARATION TIME
7 minutes preparation time
13 minutes cooking time
INGREDIENTS
4 tablespoons lemon juice
1 tablespoon chopped garlic, divided
1 tablespoon chopped thyme, divided
2 pinches salt
2 pinches black pepper
1 pound chicken breast tenders
4 teaspoons canola oil
1 medium shallot, sliced
1 1/2 cups shelled edamame
1 1/2 cups grape tomatoes, halved
2 medium zucchinis
1/3 cup crumbled feta cheese
DIRECTIONS
1) In a zip-lock bag, combine 3 tablespoons lemon juice, 2 teaspoons garlic, and 2 teaspoons thyme; season to taste with salt and black pepper. Add chicken tenders, seal the bag, and gently turn to coat. Set aside.
2) Heat 2 teaspoons canola oil in a large skillet over medium-high heat. Add shallot, remaining garlic, edamame, and tomatoes; sauté 4 minutes.
3) Use a vegetable peeler to slice zucchini into long ribbons. Add zucchini and remaining lemon juice and thyme to vegetables in skillet; sauté 2 to 3 minutes.
4) Transfer to a serving bowl, stir in feta, and season with salt and black pepper to taste.
5) Add remaining oil to skillet. Remove chicken from marinade and sauté 2 to 3 minutes a side or until cooked through. Serve with vegetables.
Enjoy your meal! Don't forget to Comments here.
See Also: Lemon-Ginger Fried ChickenSee Also: Crispy Chicken Fingers Yield
স্বাস্থ্য হল আমাদের মানব জীবনের সম্পদ । স্বাস্থ্য সম্পর্কে মানুষের জানার আগ্রহ সেই আদিকাল থেকে । আর বর্তমানে হল অনলাইনের যুগ, সবই যখন হাতের মুঠে তখন আমরা স্বাস্থ্য সম্পর্কে আরো সহজ ভাবে জানতে পারছি । সহজেই শিখতে পারছি অনেক কিছু এখন স্বাস্থ্য সম্পর্কে সাধারণ একটি বিষয় জানতে আর কোন ডাক্তারের কাছে সরাসরি যেতে হয় না । প্রায় যে কোন বিষয় জানতে পারি ইন্টারনেট থেকে.
ReplyDeleteবর্তমানে আমাদের দেশের ইন্টারনেট ব্যবস্থা অনেক উন্নত পাশাপাশি ইন্টারনেটে চালু হচ্ছে বিভিন্ন বিষয় বিত্তিক বিভিন্ন ওয়েবসাইট । আজ আমি আপনাদেরকে আমার দেখা স্বাস্থ্য বিষয়ক ওয়েবসাইট এর সন্ধান দিব
ওয়েব সাইট লিংকঃ http://www.janatarhealth.com